اصول سیستم سازی و خودکارسازی کسبوکار آنلاین
مقدمه
آنچه در این دوره می آموزید
سیستم سازی
کارآفرین محتاط
راه آینده
توسعه کسب و کار
توسعه درآمد
سیستم سازی
چگونه کارمند استارت آپ خود نباشیم
راه حل مشکلات بلند مدت
نظارت و کنترل
فروش استارت آپ
منابع تکمیلی
اسلایدهای دوره
قدم بعدی
آنچه در جلسه بعدی خواهید آموخت
آنچه در جلسه بعدی خواهید آموخت
بیشتر کارآفرینان کارهای زیادی برای انجام دارند و زمان کمی برای آن دارند، اینجاست که اهمیت سیستم سازی در کارآفرینی بیشازپیش خودنمایی میکند. سیستم سازی در کسبوکار یکی از مراحل بسیار ضروری و حیاتی است که در دنیای رو به رشد امروزی بیشتر از گذشته اهمیت یافته است.
سیستم ایجاد فرایندهای واضح و قابل تکرار برای اجرای فرایندهای مختلف است و سیستم سازی درواقع ایجاد سیستمهای جدید مطابق با نیازهای هر کسبوکار است.
شما از کودکی سیستم ساختن را شروع کردهاید! وقتی در یارکشی فوتبال باهم بحث میکردید، که چه کسی داخل دروازه بایستد و چه کسی خط حمله را پوشش دهد، مشغول ساختن یک سیستم مناسب بودهاید.
حتی اگر تصمیم داشته باشید بهمرورزمان فرایندهای مختلف را به انجام برسانید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که همیشه چندین مرحله در کسبوکار وجود دارد که باید همزمان باهم طی شود، درنتیجه سیستم سازی همیشه باید موردتوجه قرار گیرد، حتی در کسبوکارهای کوچک. اهمیت سیستم سازی در کارآفرینی وقتی نمود بیشتری پیدا میکند که کسبوکار نوپای شما روزبهروز رشد میکند، درنتیجه فرایندهایی که باید در روند کسبوکار اجرا شود، بیشتر و پیچیدهتر میشوند.
مدتزمانی بعد از راهاندازی کسبوکارتان، هنگامیکه به فکر آینده هستید، سؤالاتی به سراغتان میآید، ما باید چقدر کسبوکارمان را بزرگ کنیم؟ آیا بزرگ شدن کسبوکار خوب است؟ توسعه و رشد مناسب است یا باید کسبوکارمان را در همین سایز و اندازهای که هست، نگهداریم؟ آیا تعداد کارکنان خود را افزایش دهیم؟ اگر کسبوکارمان را توسعه دهیم، کارمند کسبوکارمان میشویم یا مدیر کسبوکارمان؟ سیستم سازی چیست؟ چگونه و چه زمانی کسبوکارمان را توسعه دهیم؟ چگونه کارمند استارتاپ خود نباشیم؟ در دوره اصول سیستم سازی و خودکارسازی، محمدمهدی ربانی بهتمامی این سؤالات شما پاسخ میدهد.
بدون سیستم سازی کسبوکار تبدیل به کابوس میشود، اساساً کسبوکارها برای این راه میافتند که صاحبان خود را به استقلال مالی و آزادی برسانند. اگر قرار باشد کسبوکارتان باعث شود از لذتهای زندگی محروم شوید، باید بگوییم که اصلاً به قلب تپنده کسبوکارتان یعنی خودتان اهمیت نمیدهید. شما نهتنها قلب تپنده کسبوکارتان هستید، بلکه مغز متفکر و اولین ذینفع آن هستید، اگر سیستم سازی نکنید، دیر یا زود فرسودگی شغلی، شما و کسبوکارتان را از پا درخواهد آورد. از موفقترین نمونههای بهرهمندی از سیستم سازی در دنیا، میتوان به دو مجموعه بزرگ گوگل و رستورانهای زنجیرهای مکدونالد اشاره کرد.
شما پس از مشاهده دوره اصول سیستم سازی و خودکارسازی، میتوانید برای سیستم سازی کسبوکارتان اقدام کنید. بقا و ثروت در سیستم است. سیستم در حقیقت کارخانه پولسازی شما میشود. با سیستم سازی کسبوکار میتوانید کمتر کارکنید، بیشتر درآمد داشته باشید، خیلی از کارها را به دیگران بسپارید تا وقت بیشتری برای تفکر حرفهای و استراحت شخصی به دست آورید.
سیستم سازی در کارآفرینی هزینه نیست، بلکه یک سرمایهگذاری ارزشمند است. بسیاری از کارآفرینان بهمحض استفاده از این روش، رشد خارقالعاده کسبوکار خود را بهوضوح مشاهده میکنند.
اساتید دوره

محمد مهدی ربانی
او هشت سال پیش وقتی دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دانشگاه اصفهان بود، با سه تن از دوستانش یک پارکینگ در خیابان استاد مطهری اجاره می کنند و با سرمایه صفر مجله پنجره خلاقیت را تاسیس می کنند. او هم اکنون مدیرمسئول مجله است. این مجله هم اکنون یکی از موفق ترین رسانه ها در زمینه کارآفرینی در کشور است. این مجله یکی از اهدافی بوده که مدرس این دوره با استفاده از همین استراتژی ها در جوانی به آن دست یافته است. دکتر ربانی همچنین مدیرمسئول انتشارات نگاه نوین (مالک برند ثروتمندان خودساخته) است که کتاب های منتشر شده توسط این انتشارات جزو پرفروش ترین کتاب های ایران هستند. حتما با کتاب اثر مرکب دارن هاردی آشنا هستید که اولین بار انتشارات ثروتمندان خودساخته آن را به مردم ایران معرفی کرد. محمد مهدی ربانی با اینکه علاقه زیادی به تدریس دارد و مدرس دانشگاه است، عقیده دارد که امروزه به افرادی نیز نیاز داریم که هم دانشگاهی باشند و هم در کف بازار، تجارت کنند تا دانش کاربردی را بتوانند به دیگران آموزش دهند. به همین دلیل او از 18 سالگی به کار ویزیتوری کتاب و دارو در داروخانه ها مشغول شد و هم اینک موسس داروسازی دیموند، یکی از نوآورترین داروسازی های کشور است. شرکت تینو که در زمینه اختصاصی استارتاپ ها مشغول به کار است، یکی دیگر از فعالیت های اجرایی اوست. به اندام دکتر کرمانی، سالم باش و ... استارتاپ هایی هستند که دکتر ربانی مستقیما در به وجودآمدن شان نقش داشته است. دکتر ربانی قبل از 30 سالگی، ده ها برنامه زنده تلویزیونی داشته و خدمت گذار عموم مردم ایران بوده است. ده ها مقاله و کتاب به صورت مکتوب به مخاطب خود ارایه داده است و ماموریت خود را کمک به دیگران برای رسین به اهداف خود می داند. او به صورت مستقیم در دانشگاه های داخلی و خارجی از جمله زوریخ و مادرید درس خوانده است و هم اکنون استاد ارشد آکادمی صادرات آلمان واقع در اشتوتگارت وابسته به دانشگاه اشتاین بایس است. او نماینده انحصاری موسسه آموزش عال سوئیس SSHE در ایران است. دکتر ربانی سالها بدون واسطه از اساتیدی مانند جک کنفیلد، برایان تریسی، جان دمارتینی، مک دونالد و ... تعلیم دیده است و جایزه های متعددی از آن ها دریافت نموده است.