جلسه دوازدهم هشتمین دوره بیزینس کوچینگ در مهر ماه 1403 در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد. این دوره یکساله با راهبری دکتر ربانی، مدیرعامل ویدان، بیزنس کوچ موفق، برگزار میشود و به شرکت کنندگان آموزش میدهد که چگونه با صرف زمان کمتر به ثروت بیشتری دست پیدا کنند.
در این دوره بیزینس کوچینگ، دکتر ربانی به رهبران و مدیران کمک میکند تا مهارتها و دانش لازم برای تبدیل شدن به رهبران موفق و کسبوکارهای پربازده را به دست آورند. او به شرکت کنندگان نکات و راهکارهای عملی برای ساختن و رشد کسبوکار را آموزش میدهد.
دکتر ربانی در این دوره یکساله، به عنوان مربی و راهنما، به شرکت کنندگان نکات و مفاهیم اساسی کسبوکار را آموزش میدهد. او با تمرکز بر روی مهارتهای رهبری، به رهبران کمک میکند تا مهارتهای خود را تقویت کرده و به بهترین شکل ممکن رهبری کنند.
این دوره، یک برنامه جامع یکساله برای تحول در کار و زندگی است. هر ماه، یک جلسه برگزار میشود که در هر جلسه، یک موضوع مهم در زمینه موفقیت کسبوکار مورد بحث قرار میگیرد. موضوع جلسه دوازدهم و پایانی این دوره، "رهبری الهام بخش " بود.
دکتر ربانی در آغاز جلسه، به حضار خوشامد گفت و از مشارکت و پیشرفت شرکت کنندگان در رشد کسب و کارهایشان در این دوره یکساله اظهار خرسندی کرد. سپس، به آخرین مبحث مهم و حیاتی این دوره، یعنی اهمیت وجود رهبران الهام بخش و تاثیرگذار، پرداخت و مباحث خود را اینگونه ادامه داد:
زمانی که شما خود را رهبر ندانید نمیتوانید از استعدادهای خود استفاده کنید، وقتی خود را باور داشته باشید تازه آن موقع است که میتوانید از تواناییهای خود به نحواحسن استفاده کنید. شخصی که برای شکستها و نرسیدنهایش بهانه میآورد و دیگران را مسئول شکستهایش میداند، نمیتواند رهبر درستی باشد. یک رهبر باید به خود باور داشته باشد و اشتباهات خود را نیز بپذیرد. رهبری از درون انسان آغاز میشود، باید باور داشته باشید که رهبر خود هستید، نه پیرو دیگران.
انسان به قدری توانمند است که هر چقدر تلاش کند نمیتواند به حداکثر توانمندی خود برسد. قدرت درونی انسان به قدری است که اگر یک صد بار هم زندگی کند، نمیتواند از قدرت درونی خود به طور کامل استفاده کند. قدرتهای انسان بالاتر از مشکلاتش است، منتها چون خود را کمتر از مشکلاتش میداند در برابر آنها تسلیم خواهد شد.
مسئولیت بزرگ شما در این دنیا این است که، پتانسیلی را که از قبل در درون شما وجود دارد را فعال کنید. این 5 پرسش برای شناخت پتانسیلهای درونی به شما کمک خواهند کرد:
تفکر ارزشمندترین کاری است که انسان انجام میدهد. انسان به دنبال گرفتن نتیجه است و این تفکرات ماست که باعث نتیجه گرفتن و تمایز ما از دیگران میشود. همه چیز از فکر شروع میشود، نه اینکه عمل نقشی نداشته باشد، این فکر ماست که به ما میگوید چکاری انجام دهیم. تفکرات منشأ کارهای بزرگ است، اگر فکر مشغول باشد، ایدهها و تفکرات جدید شکل نمیگیرد. وقتی جایی برای تفکر نمیگذارید، بیزینس سوار شما خواهد بود، به جای اینکه شما سوار بیزینس باشید.
ما دو منبع ارزشمند داریم زمان و انرژی، در دنیا هر چیز دیگری را میشود جایگزین کرد الی این دو. ثانیههای از دست رفته دیگر به عقب بر نخواهند گشت و شما فرصتها و زمان را نمیتوانید بازگردانید. بنابراین باید بهترین استفاده را از آنها ببرید.
وقتی شما مهارت درآمدزایی داشته باشید دیگر اهمیتی ندارد که سرمایه دارید یا خیر، ورشکست شدهاید یا خیر، اینکه در چه اقتصاد و کشوری کار میکنید دیگر اهمیتی نخواهد داشت. زمانی که مهارت درآمدزایی داشته باشید همه جا میتوانید موفق شوید.
سرمایهگذاری روی شناخت خود و افزایش سطح مهارتها بالاترین ROI و بهرهوری را برای شما خواهد داشت. باید از منابعی که خداوند در اختیار ما قرار داده است نهایت استفاده را ببریم، این است که انسان را از سایر موجودات جهان متمایز میکند.
پول و تفکر یک ابزار است که میتوانید با آن هم یک فرد ارزشمند و تاثیرگذار باشید و هم میتوانید یک فرد مسموم در این جامعه باشید. فکر همه چیز را تغییر میدهد. البته هر تفکری شما را به کمال نمیرساند، آیا همه تفکرات 70 سال عبادت محسوب میشود؟ یکسری تفکرات برعکس شما را 70 سال به عقب میاندازد.
تفکر زمانی به نتیجه میرسد که به اقدام ختم شود. باید برای تفکرات خود قدم بردارید و این قدم برداشتن است که راه تفکر را نیز باز میکند. چیزی که باعث میشود شما از دانش خود استفاده کنید تفکر و اقدام است. شما باید نیرویی وارد کنید تا تغییری در زندگیتان ایجاد شود. به نظرتان چرا اشتباهات گذشته را تکرار میکنیم؟
در ادامه دکتر ربانی توضیحاتی درباره دوره نهم بیزینس کوچینگ و وجه تمایزی که این دوره نسبت به دوره های قبلی دارد، صحبت کردند و مباحث خود را درباره رهبران ادامه دادند.
تمرکز ویژگی افراد موفق است، نقطه قوت خود را پیدا کنید و روی همان کار کنید و توسعه اش دهید.
رهبران متفکر هستند.
رهبران چشم انداز تعریف میکنند.
رهبران روی نقاط قوت متمرکز میشوند.
رهبران ماموریت و چرایی برای افراد تعریف میکنند.
رهبران موفق مرتب از خود میپرسند «عمل بعدی چیست؟»، رهبری کردار و عمل کردن است، نه جایگاه و موقعیت، رهبران اهل سریع حرکت کردن هستند و احساس فوریت را در تیم ایجاد میکنند.
با آزادی از بند خودشکنها قدرت درونی خود را فعال کنید. از قدرت حذف کردن غافل نشوید، حذف کردن کلید فعال سازی قدرت درونی است. بی.ترگو در اینباره میگوید:« بدترین استفاده از زمان این است که کاری را که اصلا لازم نیست انجام دهید، به خوبی انجام دهید.»
دانش مبتنی بر صفر یک مهارت کلیدی برنامهریزی است که میگوید: با دانش امروز چه کاری را انجام نمیدادید و حذف میکردید؟ همین حالا آن را دور بریزید. اگر حذف نکنید نمیتوانید رشد کنید. باید جسارت حذف را داشته باشید.
1) شفافیت: تصمیم بگیرید که دقیقا چه میخواهید.
2) بنویسید: زمانی ک اهداف را مینویسید معنا پیدا میکند، آن را بنویسید و روشن کنید. (واضح، مشخص و قابل اندازهگیری)
3) تعیین مهلت
4) فهرستی از همه کارهایی که برای رسیدن به هدف خود باید انجام دهید، تهیه کنید.
5) فهرست را براساس ترتیب و اولویت سازماندهی کنید.
6) فورا اقدام کنید.
دکتر ربانی از شرکت کنندگان درخواست کردند تمریناتی را در ادامه جلسه انجام دهند. ایشان بیان کردند که انجام این تمرینات ذهن آنها را باز خواهد کرد و مشخص میکند آنها میتوانند جزو رهبران باشند یا خیر.
1) چشم انداز: رهبران تصویر شفافی از آینده دارند و میتوانند برای دیگران نیز آن را ترجمه و تعریف کنند و این هنر یک رهبر بزرگ است. یک رهبر چشم اندازی تعریف میکند که دیگران هم در راستای به تحقق رسیدن آن تلاش کنند.
2) شجاعت: رهبران بزرگ شجاعت حذف، پذیرش اشتباهات و امتحان کردن روشهای جدید را دارند.
3) تمامیت، یکپارچگی و صداقت: رهبران هم به خود و هم به دیگران اعتماد دارند و کاری میکنند که دیگران هم بتوانند به آنها اعتماد کنند. تفکر بلند مدت باعث ایجاد یکپارچگی در کار میشود. مردم بابت اعتمادشان پول خواهند داد. یک رهبر باید اعتماد آفرین باشد و به دیگران نیز اعتماد کند، انسانهای متوسط همه کارها را خودشان انجام میدهند چون میترسند کار را دیگران خراب کنند.
4) مسئولیت پذیری: رهبر الهام بخش مسئولیت تمام و کمال همه چیز را برعهده میگیرد. آنها اهل انتقاد، شکایت و فرافکنی نیستند، بهانه نمیآورند و دیگران را سرزنش نمیکنند. هرگاه دیدید فردی بهانه گیری میکند بدانید او فردی رهبر نیست.
5) تعالی: رهبران الهام بخش استاندارهای بالایی تعیین میکنند و به دنبال ارائه کار باکیفیت هستند. آنها به بهبود مستمر متعهدند و به صورت مداوم و جدی آموزش میبینند.
6) ارتباطات: ویژگی مشترک رهبران ارتباطات است. رهبران الهام بخش قدرت ارتباطی زیادی دارند. ارتباطات از ایمان به خود میآید. آنها از سبکهای مربیگری در رهبری خود استفاده میکنند.
7) اقدام گرا: آنها چابک هستند و سریع تصمیم میگیرند. الگویی برای حرکت هستند و از فرصتها استفاده میکنند و مردد نیستند.
1- تعیین اهداف سازمان
2- نوآوری و بازاریابی (افزایش کیفیت خدمات و افزایش رضایت مشتری)
3- حل مسائل، تعارضات و بحرانها
4- تعیین اولویتهای کلی و اعلام چرخش در مسیر به اقتضای شرایط
5- تعیین نقطه تمرکز و حفظ تمرکز تیم
6- تعیین استاندارد و الگو شدن
7- اطمینان از به نهایت رسیدن کارها (نتیجه محوری)
ارزشمندترین و گرانبهاترین سرمایه شما، تیم شماست. شما با تیمتان به اهداف میرسید، اگر تیم نداشته باشید، نمیتوانید به نقاط ضعف غلبه کنید و روی نقاط قوت تمرکز کنید. مهمترین وظیفه شما به عنوان یک رهبر دستیابی به بهترین نتایج برای سازمان، با ایجاد انگیزه در هر یک از اعضای تیم، برای انجام بهترین عملکرد است.
بنابراین ما نیاز داریم به یک سبک رهبری به نام رهبری الهام بخش. افراد عادی هستند که چشم انداز شما را به واقعیت تبدیل میکنند.
رهبر مهم ترین عامل تاثیرگذار بیرونی در عملکرد افراد و کارکنان است و سطح عزت نفس مهم ترین عامل تاثیرگذار درونی در افراد و تیم محسوب میشود.
- پذیرش: همیشه مهربان، مودب و پذیرا باشید.
- قدردانی: برای هر کاری که انجام میدهید، ابراز قدردانی کنید.
- تحسین و تایید: به طور منظم ویژگیها و دستاوردهای کوچک و بزرگ را تحسین و تایید کنید.
- توجه: زمانی که میخواهند صحبت کنند، به آنها فعالانه گوش دهید.
- دقیقا انتظار دارید چه کاری انجام دهند؟
- چه زمانی میخواهید این کار انجام شود؟
- چگونه موفقیت آن را اندزهگیری کرده و پاداش میدهید؟
ما به جای اینکه درخواست کنیم فقط از دیگران شکایت میکنیم. از دلایلی که افراد شکایت میکنند عزت نفس پایین است آن هم برمیگردد به عدم شجاعت. اگر یک فرد شجاع و رهبر باشید درخواست میکنید و از جواب گرفتن هراسی ندارید.
- همه را در جریان امور نگه دارید؛ مدیریتی بدون غافلگیری.
- اعضا تیم را به نوآوری و خلاقیت تشویق کنید.
- از افراد برای ارائه پیشنهادات به منظور بهبود دعوت کنید.
1) زندگی شما فقط زمانی بهتر میشود که شما بهتر شوید.
2) مهم نیست از کجا میآیید، مهم این است که کجا میروید.
3) هر کاری که ارزش انجام دادن را داشته باشد در ابتدا ارزش آن را دارد که، ضعیف انجام شود.
4) شما فقط به اندازه مهارتهای خود آزاد هستید.
5) در درون هر مانع یا مشکلی که با آن روبهرو میشوید، بذری از فرصت یا منفعت وجود دارد.
6) شما میتوانید هر چیزی را که برای رسیدن به هر هدفی لازم دارید، یاد بگیرید.
7) تنها محدودیتهای واقعی در مورد آنچه میتوانید انجام دهید، محدودیتهایی هستند که با تردیدها یا ترسهای خود تحمیل میکنید.
دکتر ربانی درباره تاثیر روند این دوره یکساله در زندگی شرکت کنندگان دوره پرسید و آنها را دعوت کرد که دیگران را از این دانش و مهارتی که به دست آوردهاند محروم نکنند.
در پایان جلسه، دکتر ربانی از تک تک شرکت کنندگان قدردانی کردند و گواهیهای دوره شرکت کنندگان را در طی تشریفاتی به آنها تقدیم کردند و با همدیگر عکس یادگاری به عنوان آخرین جلسه دوره هشتم بیزینس کوچینگ انداختند. شرکت کنندگان با انگیزه و انرژی بالا از جلسه خارج شدند و اعتقاد داشتند که با اعمال مباحث و آموزشهای ارائه شده توسط دکتر ربانی، قادر به بهبود کسب و کارهای خود و به دست آوردن ثروت بیشتر خواهند بود.
در آخر هر بخش، از حضار در جلسه با انواع میوه، شیرینی و نوشیدنیهای گرم و سرد پذیرایی شد که مهمانان از این فرصتها هم برای آشنایی با یکدیگر و شبکه سازی استفاده میکردند.